TÜRSAB ve Bakan Ersoy Arasındaki Turizm Tartışması Derinleşiyor: “Kendi Şirketinin Tekeli İçin”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya arasında başlayan tartışma büyüyor. Ersoy, TÜRSAB’ın yapısını eleştirirken, Bağlıkaya bakanın eleştirilerinin kendi şirketinin tekeliyle ilgili olduğunu savundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) için ağır eleştirilerde bulundu. Ersoy, TÜRSAB için “Kokuşmuş bir yapı var. Bizim için sektörün en büyük STK’sı değil,” derken, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bu eleştirilere yanıt verdi. Bağlıkaya, “Bakanın eleştirileri kendi şirketinin iç pazardaki tekeliyle ilgili. Biz bununla mücadele ediyoruz,” dedi.

Bakan Ersoy’un Açıklamaları

Bakan Ersoy, TÜRSAB dışındaki bütün sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasına dayandığını belirterek, “TÜRSAB’ın zorunlu üyeliği kaldırılırsa, 6 ay içinde bütün üyelerini kaybeder. Yönetiminde şahsi çıkarlar ön planda. Kokuşmuş bir yapı var. Bizim için sektörün en büyük STK’sı konaklama sektörü,” dedi.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın Yanıtı

Bu eleştirilere karşı TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bakanın eleştirileri yeni bir şey değil. Göreve geldiğinden beri bunları yapıyor. Ancak eleştirilerinin Türkiye’nin turizm hedefleriyle değil, kendi şirketinin iç pazardaki tekeliyle ilgili olduğunu** belirtti. Bağlıkaya, “Biz bu tekelle mücadele içindeyiz. TÜRSAB’ı bölmeye ve zayıflatmaya çalışıyor,” diye ekledi.

Turizmde Rekor Tartışması

Bakan Ersoy, Türkiye turizminin rekorlar kırdığını ve İspanya’yı geçtiğini söylerken, Bağlıkaya bu iddiaya karşı çıkmıştı. Bağlıkaya, “İspanya’nın nüfusu 49 milyon, aldığı yabancı ziyaretçi sayısı 85 milyon. Türkiye’nin nüfusu 85 milyon, aldığı ziyaretçi sayısı 49 milyon. Bu nedenle ‘İspanya’yı geçtik’ diyenlere aldanmayın,” demişti. Bu açıklamalar, iki taraf arasında tartışmayı daha da alevlendirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: