Türkiye’nin En Büyük İflas Davasında Şahan Gökbakar da Mağdur

Son yılların en büyük iflas dosyasında ünlü oyuncu Şahan Gökbakar da mağdurlar arasında yer aldı. Gökbakar, Çiftçi Towers'taki dairesini teslim alamadı.

Son yılların en büyük iflas dosyasına ilişkin süreçte, ünlü oyuncu Şahan Gökbakar da mağdurlar arasında yer alıyor. Gökbakar, İstanbul Zincirlikuyu‘da bulunan 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers’tan bir daire satın aldı ancak şirket iflas edince dairesini teslim alamadı.

Çiftçi Towers’ı inşa eden Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ‘ye yönelik iflas süreci, İstanbul 1. İflas Dairesi tarafından yürütülüyor. Şirket, Türkiye’nin en köklü holdinglerinden biri olan Çiftçiler Holding’e bağlıydı ve 30 Haziran 2022’de iflas kararı alındı.

Gökbakar, şirketle 11 Nisan 2012’de gayrimenkul satış sözleşmesi imzaladı ve 2’inci kulenin 17’inci katında bulunan 247 numaralı daireyi satın aldı. Ödemelerinin büyük bir kısmını yapmış olmasına rağmen, dairesini teslim alamadı.

Şahan Gökbakar, iflas idaresine başvurarak, kalan 50 bin dolarlık ödemeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti ve dairesinin hacizlerden arındırılmış halde teslim edilmesini talep etti. Ancak bu talep henüz sonuçlanmadı.

Çiftçiler Holding’in Köklü Tarihi

Çiftçiler Holding, Türkiye’deki ilk kamyon fabrikasını kuran şirket olarak biliniyor. Otomotiv, enerji, inşaat ve lüks yat ticareti gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren holding, Alfa Romeo, Lancia, Jeep ve Chrysler gibi markaların bayiliğini yapıyordu. Ancak yıllar içinde iflas eden holding, şimdi tasfiye süreciyle gündemde.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: