Türkiye Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirme Yolunda: Rekor Üretim Açıklandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminde tarihi rekorlar kırıldığını açıkladı. TPAO’nun büyük katkısıyla üretim arttı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, petrol ve doğal gaz üretiminde tarihi rekorların kırıldığı belirtildi. Bakanlık, 2024’ü petrol ve doğal gazda üretimi arttırma yılı ilan etmişti ve bu hedef doğrultusunda büyük adımlar atıldığını vurguladı.

Bakan Bayraktar: “Ağustosta Tarihi Üretim Rekorları Kırıldı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2024’ü petrol ve doğal gaz üretiminde atılım yılı olarak belirlediklerini ifade ederek, “Çok şükür bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ağustosta petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı. 17 Ağustos‘ta ham petrol üretimimiz 107 bin 621 varile ulaştı. Bu üretimin 95 bin 656 varillik kısmını TPAO gerçekleştirdi. Aynı gün, Gabar Dağı‘ndaki kuyulardan 47 bin 58 varillik bir üretim rakamına ulaştık,” dedi.

Doğal Gazda da Üretim Rekoru Kırıldı

Bakan Bayraktar, doğal gaz üretiminde de önemli bir başarı elde edildiğini belirterek, “15 Ağustos’ta 7 milyon 609 bin 427 metreküple üretim rekoru kırdık. Bu üretimde de aslan payı yine TPAO’ya ait. TPAO, 15 Ağustos’ta 7 milyon 335 bin 47 metreküplük doğal gaz üretimi yaptı. Aynı gün, sadece Karadeniz‘deki Sakarya Gaz Sahası‘ndan gerçekleşen üretim, 6 milyon 146 bin 886 metreküp oldu,” dedi.

“Türkiye, Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirme Yolunda İlerliyor”

Bayraktar, Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı bitirme yolunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, hem karalarda hem denizlerde yurt içi ve yurt dışında yeni sondajlar ve inşallah yeni keşiflerle üretimimizi daha da arttıracağız,” dedi.

web sitesi uygulama / geliştirme: