Türkiye, Avrupa’nın İkinci Büyük Döküm Üreticisi: İtalyan Firmalar İstanbul’a Geliyor

İtalya ve Türkiye'nin döküm sektörleri, İstanbul’da düzenlenecek ANKIROS Fuarı'nda işbirliği fırsatlarını değerlendirecek. Türkiye, döküm ihracatında Avrupa’da ikinci sırada.

Türkiye döküm sektörü, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi olarak 2023 yılında 7 milyar euro ihracat gerçekleştirdi. İtalya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerde döküm ve metalürji sektörü ön plana çıkıyor. 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan ANKIROS Fuarı ile iki ülkenin döküm ve metalürji sektörleri işbirliği fırsatlarını değerlendirecek.

Türkiye, Avrupa’nın İkinci Büyük Döküm Üreticisi

2023 yılında Türkiye, döküm sanayiinde hem üretim hem de ihracat alanında önemli bir başarı elde etti. Türkiye, döküm üretiminde Avrupa’da ikinci, dünyada ise yedinci sırada yer alıyor. İtalya ise metal işleme ve döküm teknolojilerinde ileri bir teknolojiye sahip. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Direktörü Marco Pintus, iki ülke arasındaki ticarette metalürji ve döküm ürünlerinin önemli bir pay aldığını vurguladı. Türkiye’nin 2024 yılı sonu itibarıyla 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflendiğini belirtti.

ANKIROS Fuarı’nda Türk ve İtalyan Sektörler Buluşuyor

ANKIROS Fuarı, 60’tan fazla İtalyan firmasına ev sahipliği yapacak. İtalya Pavyonu’nda döküm teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren 13 önemli İtalyan şirketi, ileri teknoloji döküm makinelerini sergileyecek. Fuara, binden fazla katılımcı ve yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekleniyor.

İki Ülke Arasındaki Potansiyel İşbirlikleri

Marco Pintus, Türkiye ve İtalya’nın yenilenebilir enerji, dijital teknolojiler, savunma ve havacılık, tarım teknolojileri gibi birçok sektörde işbirliği fırsatlarına sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin stratejik coğrafi konumu ve İtalya’nın Avrupa Birliği’ndeki güçlü pozisyonu, iki ülkenin birlikte AB pazarında daha güçlü bir yer edinmesine olanak tanıyabilir.

web sitesi uygulama / geliştirme: