Türk Turistler Yunan Adalarını İhya Etti: Rekor Ziyaretçi Sayısı

Türk turistler, ekspres vize uygulaması sayesinde Yunan adalarına rekor seviyede ziyaret gerçekleştirdi. 372 bin 495 Türk turistin adaları ziyaret ettiği açıklandı.

Türk turistler, bu yıl Ege’deki Yunan adalarına akın etti. Özellikle ekspres vize uygulaması sayesinde Türk vatandaşları, başta Midilli, Sakız ve Sisam adaları olmak üzere Yunan adalarını tercih etti. 372 bin 495 Türk turistin sezon boyunca adaları ziyaret ettiği açıklandı.

Ekspres Vizeyle Artan Ziyaretçi Sayısı

Avrupa Komisyonu’nun onayıyla Miçotakis-Erdoğan görüşmesi sonucunda hayata geçirilen ekspres vize uygulaması, Yunan adalarına gelen Türk turist sayısında büyük bir artışa neden oldu. 54 bin 373 Türk turist, ekspres vize ile adalara giriş yaptı. Özellikle Midilli adası 92.018, Sakız adası 89.456 ve Sisam adası 72.739 Türk turist tarafından ziyaret edildi.

Kuzey Ege’de Rekor Ziyaretçi Sayısı

Kuzey Ege Emniyet Genel Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos’a kadar Türkiye’den gelen 254 bin 213 Türk turist, bölgedeki turizmde bir rekor kırdı. Ekspres vize uygulaması, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gelişen ikili ilişkilerin bir sonucu olarak değerlendirildi. Ayrıca, Türkiye üzerinden gelen Avrupa vatandaşlarının sayısı da 80 bini aştı.

web sitesi uygulama / geliştirme: