Trump’ın X’teki Geri Dönüşü Hisselerini Vurdu: Sert Düşüş Yaşandı

Trump, Elon Musk ile X'te buluşmasının ardından Trump Media hisselerinde sert düşüş yaşandı. Anketlerdeki durumu da kötüye gidiyor.

ABD eski Başkanı Donald Trump, Elon Musk ile X platformunda gerçekleştirdiği buluşmanın ardından, çoğunluk hissesine sahip olduğu Trump Media & Technology Group hisselerinde sert düşüş yaşandı. Trump Media hisseleri, Cumhuriyetçi başkan adayının rakip sosyal medya platformu X’e dönüşünün ardından Salı günü rekor düşük seviyelere geriledi. Hisseler %4’ten fazla düşerek 21,33 $’a kadar düştü ve en son %1,8 kayıpla 21,84 $ seviyesinde işlem gördü. Bu durum, hisselerin art arda sekizinci kayıp seansı olarak kayıtlara geçti.

Trump‘ın anketlerde ve seçim bahis piyasalarında düşen liderliği, bazı yatırımcılar tarafından şirket hisselerine olan güvenin azalmasına yol açtı. Özellikle Trump’ın yeniden başkan seçilip seçilemeyeceği konusunda belirsizlikler, Trump Media hisselerini olumsuz etkiledi.

NYT’nin haberine göre, Trump ve Musk, X platformundaki röportajları nedeniyle dava ile karşı karşıya. Trump Media hisseleri, Digital World Acquisition Corp. ile birleşerek 26 Mart’ta Nasdaq’ta işlem görmeye başlamış ve o dönemde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 79,38 $’a ulaşmıştı.

16 Milyon Dolar Zarar

Bu ayın başlarında, Trump Media üç aylık döneminde 16,4 milyon dolar zarar ve sadece 837 bin dolar gelir bildirdi. Şirketin piyasa değeri bu yılın başlarında 8 milyar doların üzerindeyken, yaklaşık 4,3 milyar dolara kadar geriledi. Trump, yaklaşık bir yıl aradan sonra X platformunda yeniden paylaşım yapmaya başladı ve bu hamle, şirket sahibi Elon Musk ile yapılan röportaj ile eşzamanlı olarak gerçekleşti.

Anketlerde Trump’ın Durumu

Son haftalarda Trump, Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile olan anket farkını kaybetti ve bu durum, Trump’ın siyasi geleceği üzerinde belirsizlik yarattı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: