TOKİ’nin 7.4 Milyar TL’lik İhalesi Erman Ilıcak’a Verildi

TOKİ'nin 7.4 milyar TL'lik ihalesini Erman Ilıcak kazandı. Milyarlarca liralık kamu ihaleleri yandaş şirketlere verildiği için eleştirilere konu oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ (Toplu Konut İdaresi), birçok şehirde konut yapımı için ihaleye çıktı. Ancak kamu ihaleleri, yine yandaş şirketlere verilmesiyle tartışmaların odağında yer aldı. Milyarlarca liralık ihalelerin kazananları arasında, iş dünyasının tanınan isimlerinden Erman Ilıcak da yer aldı.

Adana Çukurova’da 980 Konut İhalesi

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün aktardığına göre, Adana Çukurova’da yer alan Söğütlü Mahallesi 2. Etap konut yapımı için yapılan ihale, 2 milyar 343 milyon TL bedelle Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kazanıldı.

45 Günde Yapılan Hastanenin Tavanı Çökmüştü

Pandemi döneminde sadece 45 günde inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yaşanan tavan çökmesi olayı, REC Uluslararası İnşaat’ın geçmişteki projelerinden biri olarak hafızalarda yer etmişti.

Diyarbakır Bağlar’daki Konut İhalesi

Diyarbakır Bağlar’da Karacadağ bölgesinde yapılması planlanan 976 adet konut için TOKİ, 9 Ağustos’ta yeni bir ihale düzenledi. Bu ihaleyi, 2 milyar 145 milyon TL bedelle Özkılıç Yapı İnşaat şirketi kazandı. Şirketin sahibi Aziz Özkılıç, AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Malatya’da 1048 Konut İhalesi

Malatya’da yapılacak 1048 konut için açılan ihaleyi ise eski Bakan Hüseyin Çelik‘in yakın dostu olan Nazmi Coşar’ın şirketi Leda Yapı aldı. İhalenin toplam bedeli 2 milyar 938 milyon TL olarak belirtildi. Leda Yapı, 2011 yılından bu yana toplamda 37 kamu ihalesi kazandı.

Toplam İhale Bedeli 13.8 Milyar TL’yi Aştı

Toplam sözleşme bedeli 13 milyar 891 milyon 111 bin TL olan kamu ihaleleri, rekabeti engellediği gerekçesiyle pazarlık usulüyle yapılması nedeniyle eleştirilerin odağında.

web sitesi uygulama / geliştirme: