Sephora Çin’de Küçülmeye Gidiyor: Yüzde 10’luk İşten Çıkarma Kararı

Sephora Çin'deki çalışanlarının %10'unu işten çıkarıyor. Marka, Çin pazarında büyümekte zorlandığı için küçülmeye gidiyor.

LVMH‘nin lüks markalarından biri olan Sephora, Çin’deki operasyonlarında önemli bir küçülmeye gidiyor. Bloomberg‘in haberine göre, marka Çin’deki çalışanlarının %10’unu işten çıkarıyor ve bu durum hem ofis hem de mağaza personelini kapsıyor.

Sephora Çin’de Büyüme Mücadelesi Veriyor

Çin’deki 4 bin çalışanın yaklaşık %10’unu işten çıkaran Sephora, büyümekte zorlandığı bu pazarda operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı aldı. İçeriden gelen bilgilere göre, işten çıkarılanlar arasında perakende ve e-ticaret ülke liderleri gibi bazı üst düzey yöneticiler de bulunuyor. Ayrıca, bazı çalışanlar istifaya ikna edilmiş durumda.

Bu işten çıkarmalar, eski Nike Inc. Asia e-ticaret şefi Xia Ding‘in Sephora Çin sorumlusu olarak atanmasının ardından gerçekleşti. Marka, Bernard Arnault‘nun lüks imparatorluğundaki yöneticilerin, Çin’i 20 milyar euro’luk (21,3 milyar $) küresel satış hedeflerine ulaşmanın anahtarı olarak gördüğü bir pazar olarak tanımlıyor.

Şirketin Geleceğe Yönelik Planları

Sephora sözcüsü, “Zorlu pazar ortamına yanıt olarak ve Çin’de gelecekteki büyümemizi sağlamak için Sephora China, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için doğru yeteneklere sahip olduğumuzdan emin olmak amacıyla merkez ofisimizdeki organizasyon yapısını düzenliyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: