Samsung’dan Küresel İşten Çıkarma Kararı: Yüzde 30 Personel Azaltımı

Samsung Electronics, dünya genelinde çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkarmayı planlıyor. Satış ve idari personelde büyük kesintiler yapılacak.

Samsung Electronics, dünya genelinde çalışanlarının yaklaşık yüzde 30’unu işten çıkarmayı planlıyor. Güney Koreli teknoloji devi, satış ve pazarlama personelinin yüzde 15’ini, idari personelin ise yüzde 30’unu azaltmayı hedefliyor.

İşten Çıkarmalar 2024 Yılı Sonuna Kadar Tamamlanacak

Reuters‘a konuşan kaynaklar, Samsung’un Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki iştiraklerinde çalışanları işten çıkarma sürecine gireceğini doğruladı. Planın, 2024 yılı sonuna kadar uygulanması bekleniyor. Henüz hangi ülkelerde ve birimlerde işten çıkarmaların ağırlıklı olacağı netleşmedi.

Verimlilik Artırma Hedefi

Samsung, Güney Kore dışındaki operasyonlarda yapılan bu istihdam ayarlamalarının, şirketin verimliliğini artırma hedefinin bir parçası olduğunu açıkladı. Şirket, planların üretim personelini etkilemediğini belirtti. 2023 yılı sonunda Samsung’un dünya genelindeki toplam çalışan sayısı 267,800‘ü buluyordu ve bunların 147 bini Güney Kore dışındaki çalışanlardan oluşuyordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: