Rusya, Çin ile Ödeme Sorunları Yaşıyor: Milyarlarca Yuan Belirsizlikte

Rusya, Çinli ticari ortaklarıyla yaşadığı ödeme sorunları nedeniyle zor durumda. Çin bankalarının işlemleri durdurması, Rus şirketlerini ve ekonomiyi olumsuz etkiliyor.

Rusya’nın Çin‘li ticari ortaklarıyla yaşadığı ödeme sorunları, ağustos ayında zirveye ulaştı. Reuters‘a konuşan kaynaklar, Çin bankalarının işlemleri toplu olarak durdurduğunu ve milyarlarca yuan değerindeki işlemlerin belirsizliğe sürüklendiğini belirtti. Rus şirketleri ve yetkilileri, Batı‘nın Rusya ile ticaret yapanlara yönelik ikincil yaptırım tehditlerinin ardından Çin bankalarının uyumluluğu sıkılaştırmasının bu durumu tetiklediğini ifade ediyor.

Çin Bankaları İşlemleri Durdurdu

Rusya’nın en büyük ticaret ortağı olan Çin, geçen yıl Rusya’nın dış ticaretinin üçte birini oluşturdu ve hayati öneme sahip endüstriyel ekipman ve tüketim malları gibi kalemleri tedarik etti. Ancak, Çin devlet bankalarının Rusya ile olan işlemlerini toplu olarak durdurması ve milyarlarca yuan değerindeki ödemeleri bekletmesi, Rus şirketlerini zor duruma soktu. Özellikle küçük şirketler için bu durum kapanma tehlikesini beraberinde getiriyor.

Kremlin Sorunu Kabul Etti

Kremlin yetkilileri, ödeme sorunlarını kabul etmekle birlikte, Rusya ve Çin arasındaki ekonomik işbirliğinin her iki ülke için de hayati önem taşıdığını ve sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, ilişkilerin gerçek ortaklık ruhunun, mevcut sorunları yapıcı bir şekilde tartışma ve çözme imkanı sağladığını ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: