Rus Basınından Şaşırtan İddia: Türk Bankaları Rusya İşlemlerini Durduruyor

Rus basınında yer alan iddialara göre, Türk bankaları Rusya ve Belarus ile olan işlemlerini durdurmaya hazırlanıyor. İşlemler, Emlak Katılım Bankası'na devredilecek.

Rus basınında yer alan iddialara göre, Türk bankaları, Rusya ve Belarus ile yapılan işlemleri durdurmaya ve bu işlemleri yalnızca Emlak Katılım Bankası‘na devretmeye hazırlanıyor. Bu adım, gelecekte olası yaptırımlar ve kısıtlamalardan korunma amacı taşıyor.

Türk Bankaları İşlemleri Durduruyor

Rus haber ajansı TASS‘a konuşan bir kaynağa göre, neredeyse tüm Türk bankaları, Rusya ile olan finansal işlemleri sona erdirmeye çalışıyor. Bu işlemler, yerel bir bankaya, yani Emlak Katılım Bankası‘na devredilecek. Kaynak, “Türk bankaları, gelecekte olası kısıtlamalar ve yaptırımlara karşı kendilerini korumak için bu adımı atıyor” dedi.

Özel ve Devlet Bankaları Etkileniyor

Bu karar, Batı ortaklı bankaları olmayan özel ve devlet bankalarını yakından ilgilendiriyor. Batılı finans kuruluşları ise Rusya ile ilgili işlemleri durdurmuş durumda. Yalnızca Emlak Katılım Bankası, Rus rublesi/Türk lirası çiftinde alım satım işlemleri gerçekleştiriyor.

Rus Büyükelçiden Eleştiri

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Alexey Erkhov, daha önce Türk bankalarının Rusya’ya mal taşımacılığı yapan şirketlerin işlemlerini engellediğini ve hesaplarını kapattığını ifade etmişti. Bu durum, iki ülke arasındaki finansal ilişkilerin giderek zorlaştığını gösteriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: