Rahmi Koç 480 Milyon TL Vergi İle 2023’ün Rekortmeni Oldu

2023 yılı gelir vergisi rekortmeni Mustafa Rahmi Koç oldu. Kurumlar vergisi listesinin zirvesinde ise Türkiye Elektrik İletim A.Ş. yer aldı.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2023 vergilendirme dönemine ilişkin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Gelir vergisi rekortmenleri listesinde zirveyi, Mustafa Rahmi Koç aldı. Kurumlar vergisinde ise Türkiye Elektrik İletim A.Ş., en fazla vergi beyan eden kurum olarak kayıtlara geçti.

Gelir Vergisi Rekortmeni: Mustafa Rahmi Koç

2023 yılı gelir vergisi rekortmenleri arasında zirvede Mustafa Rahmi Koç yer aldı. Koç, 480 milyon 80 bin lira vergi tahakkuku ile birinci oldu. Listenin ikinci sırasındaki kişinin ismi açıklanmazken, üçüncü sırada Mert Gür yer aldı. Gür, 142 milyon 688 bin lira gelir vergisi tahakkuk ettirdi.

Gelir vergisi mükellefleri listesinde, yalnızca ilk 20 kişiden 5 kişinin ismi açıklanırken, listenin tamamında 70 kişi isimlerini açıklamayı tercih etmedi. Bu durum, listenin büyük bir kısmının gizli kaldığını gösteriyor.

Kurumlar Vergisi Listesi: Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Zirvede

Kurumlar vergisi beyan eden mükellef listesinde, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ilk sırada yer aldı. Şirket, 5 milyar 820 milyon 245 bin lira vergi tahakkuku ile dikkat çekti. İkinci sırada Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü yer alırken, üçüncü sırayı ise İller Bankası A.Ş. aldı.

Diğer Dikkat Çeken İsimler

Gelir vergisi listesinde yer alan diğer isimler arasında, Erman Ilıcak 86 milyon 206 bin lira vergi ile 7. sırada, Feridun Geçgel ise 83 milyon 175 bin lira ile 8. sırada yer aldı. İlk 10’da yer alan isimler arasında Hayretin Reşat Köymen de 53 milyon 363 bin lira vergi ile 10. sıraya yerleşti.

web sitesi uygulama / geliştirme: