Powell’ın Açıklamaları Sonrası Altın Yatay Seyrediyor: Ons Fiyatı 2.638 Dolar

Altın, Powell'ın faiz açıklamalarının ardından yatay bir seyir izliyor. Ons altın 2.638 dolar, gram altın 2.900 TL seviyesinden işlem görüyor.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell‘ın faiz indirimlerinin hızına dair ihtimallerin azalmasının ardından istikrar kazandı. Geçtiğimiz haftalarda Ağustos’tan bu yana en büyük düşüşünü kaydeden altın, Powell’ın merkez bankasının faiz oranlarını “zamanla” düşüreceğini belirtmesi ve ABD ekonomisinin sağlam temellerde olduğunu vurgulamasının ardından yatay seyretti.

Altın Fiyatları ve Piyasadaki Durum

Haftanın ikinci işlem gününde spot altın ons başına 2.638 dolar seviyesinden işlem görürken, gram altın ise 2.900 TL seviyesine kadar yükseldi. Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam raporu, Fed’in faiz politikalarına yönelik ipuçları verebilir. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de istihdam verilerinin beklenenden yavaş gelmesi durumunda, Fed’in Kasım toplantısında yarım puanlık bir gevşemeye daha açık olabileceğini belirtti.

Altının Güçlü Performansı

Değerli metal, üçüncü çeyrekte yüzde 13 oranında yükselerek 2016’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve birçok rekor kırdı. Faiz indirimi beklentileri, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar ve ABD başkanlık seçimleri öncesi artan belirsizlikle desteklenen güvenli liman talebi, altının bu yükselişinde etkili oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: