Powell’dan Para Politikası Mesajı: “Düzenlenme Zamanı Geldi”

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, para politikasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ve faiz indiriminin hızının verilerle belirleneceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptığı açıklamada, para politikasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Powell, “Koşullar biraz daha sıkılaşmış durumda, pandemi öncesi seviyelere geliyoruz. Enflasyon hedefimize çok yaklaşmış durumdayız, yüzde 2 hedefimize ulaşacağımıza yönelik inancımız güçlendi” dedi. Ayrıca, Powell, istihdam piyasasındaki yavaşlamanın normalleşmeyi gösterdiğini ve daha büyük bir yavaşlama beklemediklerini ifade etti.

Faiz İndiriminin Hızı ve Miktarı Verilere Bağlı

Powell, konuşmasında, önümüzdeki dönemde gelecek verilerin faiz indiriminin hızını ve miktarını belirleyeceğini vurguladı. Bu açıklamalar, Fed’in para politikasında daha esnek bir duruş sergileyeceğinin işareti olarak değerlendirildi.

Jackson Hole Sempozyumu ve Teması

Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu, ABD Merkez Bankası’nın Kansas City şubesi ev sahipliğinde 1978’den bu yana düzenleniyor. Bu yılki sempozyumun teması ise “para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi” olarak belirlendi. Merkez bankası başkanları, akademisyenler ve hükümet temsilcileri, uzun vadeli politika konularını ele almak için bu etkinlikte bir araya geliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: