Piyasalar Trump’ın Yeniden Seçilme İhtimalini Fiyatlıyor: Bitcoin ve Tahvillerde Hareket

ABD seçimlerine az bir süre kala, piyasalarda Donald Trump'ın yeniden seçilme ihtimali fiyatlanıyor. Bitcoin ve hisseler yükselirken, Meksika pesosu düşüşte.

ABD başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala, piyasalarda Donald Trump‘ın yeniden seçilme ihtimali fiyatlanmaya başladı. Küçük sermayeli şirketlerin hisselerinden Bitcoin‘e kadar çeşitli finansal varlıklar değer kazanırken, Meksika pesosu ve ABD tahvilleri düşüşe geçti.

Piyasalarda Trump Etkisi

Trump‘ın seçilme ihtimalinin artmasıyla birlikte, piyasalarda oluşan hareketlilik dikkat çekiyor. Özellikle Trump Media & Technology Group ve özel hapishane işletmecileri Geo Group ve CoreCivic hisselerinde önemli artışlar yaşandı. Analistlere göre, Trump’ın yeniden başkan seçilmesi halinde gümrük vergileri ve düşük vergi politikaları gibi unsurlar piyasalar üzerinde etkili olacak.

Bitcoin‘in son haftalarda %12 yükselmesi de Trump’ın kripto para yanlısı tutumuyla ilişkilendiriliyor. Trump’ın kripto paralara yönelik düzenleme getirilme risklerinin azalması yatırımcıların bu alana olan güvenini artırıyor.

Meksika Pesosu ve Diğer Varlıklarda Düşüş

Trump’ın seçim vaatleri arasında yer alan gümrük vergileri, özellikle Meksika pesosu üzerinde baskı yaratıyor. Peso, Eylül’deki zirvesinden bu yana %4 değer kaybetti. Aynı dönemde Güney Amerika piyasaları da olumsuz etkilenirken, tahvil getirileri yükselişe geçti.

ABD Tahvilleri ve Faiz Beklentileri

Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda vergi indirimleri ve bütçe açığının artabileceği endişesi, ABD Hazine tahvili primlerinin yükselmesine neden oldu. Yatırımcılar, Trump’ın ekonomi politikalarının enflasyonu körükleyici olabileceğini ve bu durumun uzun vadeli borçlanma maliyetlerini artırabileceğini belirtiyor.

Yatırımcıların Trump Fiyatlaması

Analistler, piyasaların Trump’ın seçim zaferine hazırlıklı olup olmadığını tartışıyor. Interactive Brokers baş stratejisti, piyasa hareketlerinin kısmen Trump’ın tahmin platformlarındaki yükselişiyle bağlantılı olduğunu, ancak güçlü gelen ekonomik verilerin de bu fiyatlamaları desteklediğini belirtti.

Trump ve Kripto Para İlişkisi

Fundstrat Global Advisors dijital varlık stratejisi yöneticisi Sean Farrell, kripto paraların yükselişini Trump’ın kazanacağına dair artan güvene bağladı. Farrell, Trump’ın ikinci dönemini kazanması durumunda, kripto paralara yönelik düzenleme getirilme risklerinin azalacağını ve yatırımcıların stratejik Bitcoin rezervi oluşturma ihtimalini değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Reuters

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: