Petrol Fiyatları Yükselişte: Brent Petrol 77 Dolar Seviyesine Ulaştı

Petrol fiyatları, iki günlük düşüşün ardından yönünü yukarı çevirdi. Brent petrol 77 dolara ulaşırken, ABD ham petrol stoklarında büyük bir artış kaydedildi.

Petrol fiyatları, iki günlük düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Brent petrol, varil başına 77 dolara yakın işlem görürken, ABD ham petrolü 74 dolara yakın seviyelerde seyrediyor.

Piyasalar Gergin: İsrail ve İran Gerginliği

Petrol yatırımcıları, İran’ın füze saldırısına İsrail’in vereceği yanıtı beklerken piyasada büyük bir gerginlik hakim. İsrail’in Tahran’a karşı misilleme saldırısı başlatma niyeti, tam kapsamlı bir savaş korkusunu tetikledi. İran, gerekirse binlerce füze fırlatmaya hazır olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın petrol altyapısına yönelik bir saldırıyı caydırmak için harekete geçti ve Çarşamba günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştü. Bu gelişmeler, petrol fiyatlarındaki artışta etkili oldu.

ABD Ham Petrol Stokları Nisan’dan Bu Yana En Büyük Artışını Yaşadı

ABD’de ham petrol stokları, geçen hafta 5,8 milyon varil artarak Nisan sonundan bu yana en büyük artışını kaydetti. Bu durum, Çarşamba günü açıklanan hükümet verileriyle doğrulandı.

Çin Ekonomisindeki Endişeler Piyasaları Etkiledi

Çin ekonomisi ile ilgili endişeler de petrol piyasalarında etkili olmaya devam ediyor. Ancak Pekin’den bu hafta yeni bir ekonomik teşvik açıklanmadı ve bu durum Salı günü petrol dahil olmak üzere geniş çaplı bir piyasa satışına yol açtı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: