Petrol Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükseldi: Brent 73 Doları Aştı

Petrol fiyatları, Lübnan’dan atılan İHA’nın Netanyahu’nun evine isabet etmesinin ardından jeopolitik risklerle yükselişe geçti. Brent petrolü varil başına 73 doları aştı.

Petrol fiyatları, geçtiğimiz hafta yüzde 8 düşüş yaşadıktan sonra, Lübnan’dan fırlatılan bir İHA‘nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun evinin bulunduğu bölgeye düşmesi nedeniyle yeniden yükselişe geçti. Piyasalarda Brent petrolü, varil başına 73 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 69 dolara yakın bir seviyede işlem gördü.

Ortadoğu’daki Gerilim ve Petrol Fiyatları

Petrol piyasaları, Ortadoğu’daki jeopolitik risklere odaklanmış durumda. Lübnan’dan fırlatılan İHA, İsrail’in Kayserya kentine isabet etti. Olay sırasında Netanyahu ve eşi evde bulunmuyordu ve herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

İsrail, İran’a yönelik bir karşı saldırı planını görüşmek üzere üst düzey toplantılar düzenlerken, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in planları hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak detayları açıklamaktan kaçındığını belirtti.

Piyasalarda Dalgalı Seyir

Petrol, İsrail’in Tahran ve vekilleriyle karşı karşıya geldiği süreçte Ortadoğu’dan gelen petrol akışlarına yönelik riskler ve Çin’deki talep zayıflığının işaretleriyle dalgalı bir ay geçirdi. Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari, ABD başkanlık seçimlerine dikkat çekerek, piyasanın İsrail’in 5 Kasım ABD seçimleri öncesi bir İran saldırısı düzenleme olasılığını düşük gördüğünü söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: