Paul Marshall, 196 Yıllık The Spectator Dergisini 130 Milyon Dolara Satın Aldı

196 yıllık The Spectator dergisi, 131 milyon dolara hedge fon milyarderi Paul Marshall'a satıldı. Derginin ABD'deki varlığını güçlendirmek yeni önceliklerden biri olacak.

The Spectator dergisi, 100 milyon sterlin (yaklaşık 131 milyon dolar) karşılığında el değiştirdi. Muhafazakar Parti çevrelerinde etkili bir yayın olan The Spectator, 1828 yılından beri düzenli olarak yayımlanıyor ve kökleri 1711 yılına kadar uzanıyor. Dergiyi satın alan isim ise hedge fon milyarderi Paul Marshall oldu.

Satışın Detayları

Derginin önceki sahibi Barclay Ailesi‘ydi ve Telegraph Media grubunun bir parçası olarak yönetiliyordu. Satış, derginin 2022 yılı FAVÖK rakamının 34 katı ve satış hasılatının 5 katı düzeyinde gerçekleşti. Old Queen Street Media CEO’su Freddie Sayers, derginin değerini vurgulayarak, “Her kuruşuna değdiğini düşünüyoruz” dedi.

The Spectator’ın Geleceği

The Spectator, 122.500 aboneye sahip olup, bunların 93 bini Büyük Britanya‘da yer alıyor. Yeni yönetimin öncelikleri arasında, derginin ABD‘deki varlığını güçlendirmek yer alıyor.

The Spectator’ın Önemi

The Spectator, sadece gazeteciliğiyle değil, aynı zamanda düzenlediği önemli etkinliklerle de dikkat çekiyor. Derginin geçmiş genel yayın müdürleri arasında eski Başbakan Boris Johnson ve eski Maliye Bakanı Nigel Lawson bulunuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: