Paris Olimpiyatları, Premier Lig’i Geride Bıraktı: 11,4 Milyar Dolarlık Marka Değeri

2024 Paris Olimpiyatları, 11,4 milyar dolarlık marka değeriyle Premier Lig'i geride bıraktı. Olimpiyatlar, spor dünyasında en değerli ikinci organizasyon haline geldi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, 11,4 milyar dolarlık marka değeriyle, spor dünyasında adından söz ettiriyor. Paris Olimpiyatları, İngiltere’nin Premier Lig‘ini geride bırakarak, en değerli ikinci spor organizasyonu konumuna yükseldi. Sadece Amerikan Futbolu Ligi NFL (National Football League), 24 milyar dolarlık marka değeriyle Paris Olimpiyatları’nı geçti.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını nedeniyle 2021’de yapılan Tokyo Olimpiyatları 8,3 milyar dolar marka değerine sahipti. Bu rakamla kıyaslandığında, Paris Olimpiyatları’nın değeri yüzde 37,3 oranında artış göstererek dikkat çekti.

Premier Lig ve NBA’i Geride Bıraktı

Paris Olimpiyat Oyunları, Premier Lig’in 9,9 milyar dolarlık marka değerini geride bıraktı. Ayrıca, NBA‘in (Amerikan Basketbol Ligi) marka değeri 8,9 milyar dolar olarak hesaplanırken, Paris Olimpiyatları NBA’i de geçmeyi başardı. Bu sıralamada Paris Olimpiyatları’nın önünde yalnızca NFL bulunuyor.

2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Rekor Beklentisi

Paris Olimpiyatları’nın marka değerindeki bu büyük artışın ardında ulusal olimpiyat komiteleri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’nin sağladığı gelirler bulunuyor. Özellikle yayın hakları ve sponsorluklar, bu değerin artmasına büyük katkı sağlıyor. Ancak bilet gelirleri, en az kazanç sağlayan alanlardan biri olarak dikkat çekiyor. Paris’te 9,53 milyon bilet satışı ile yeni bir rekor kırılırken, Los Angeles’ta düzenlenecek olan 2028 Olimpiyat Oyunları için yeni rekorlar bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: