Özgür Demirtaş’tan Gelire Göre Fatura Uygulamasına Sert Tepki: “Duble Haksızlık”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıkladığı gelire göre fatura uygulamasına sert tepki gösterdi. Demirtaş, bu uygulamanın haksızlık olacağını savundu.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıkladığı gelire göre doğalgaz ve elektrik fatura uygulamasına tepki gösterdi. Prof. Dr. Demirtaş, bu sistemin “duble haksızlık” olacağını belirterek, “Türkiye’de vergi adaleti sağlanmadan bu yapılmamalı” dedi.

Bakan Bayraktar’ın Fatura Uygulaması Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında gelire göre faturalandırma sistemine dair detaylar paylaştı. Bayraktar, yüksek tüketim yapan kesimlerin elektriğin gerçek maliyetini ödeyeceğini ve bu sayede desteklerin daha ihtiyaç sahibi gruplara yönlendirileceğini ifade etti. 2025 yılında hayata geçirmeyi planladıkları bu uygulamanın, özellikle üst gelir grubu için fiyat esnekliği sağlayacağını belirtti.

Özgür Demirtaş’tan Eleştiri

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Bakan Bayraktar’ın açıkladığı bu uygulamayı sosyal medyada sert bir dille eleştirdi. Uygulamayı “son derece yanlış” olarak nitelendiren Demirtaş, Türkiye’de vergi adaleti sağlanmadan böyle bir düzenlemenin yapılmasının haksızlık olacağını savundu. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız? Bu duble haksızlık.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: