Ortadoğu Gerilimleri Bitcoin ETF Piyasasını Vurdu: 243 Milyon Dolarlık Kayıp

Ortadoğu’daki gerilimler, Bitcoin ETF’lerinde büyük çıkışlara yol açtı. Fidelity ve ARK 21Shares en çok etkilenen fonlar oldu.

Ortadoğu’daki gerilimler, Bitcoin piyasasını derinden etkiledi ve ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) büyük çıkışlara yol açtı. Farside Investors verilerine göre, sadece 1 Ekim’de 243 milyon dolarlık çıkış kaydedildi. Bu miktar, son bir ay içinde kaydedilen en büyük çıkışlardan biri olarak dikkat çekiyor.

En Büyük Kayıp: Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund

1 Ekim’de en büyük çıkış, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund‘dan gerçekleşti. Fon, 144,7 milyon dolarlık kayıp yaşarken, onu ARK 21Shares Bitcoin ETF‘si 84,3 milyon dolar ile takip etti. Diğer fonlar arasında Bitwise Bitcoin ETF‘si 32,7 milyon dolar, VanEck Bitcoin ETF‘si 15,8 milyon dolar ve Grayscale Bitcoin Trust 5,9 milyon dolarlık çıkış kaydetti.

BlackRock iShares Bitcoin Trust Pozitif Akış Kaydetti

Bu süreçte pozitif kalan tek ETF, BlackRock iShares Bitcoin Trust oldu. Fon, gün içinde 40,8 milyon dolarlık pozitif akışla dikkat çekti.

Bitcoin Fiyatındaki Sert Düşüş

Ortadoğu’daki jeopolitik gelişmeler, Bitcoin fiyatını da olumsuz etkiledi. İran‘ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından, Bitcoin fiyatı neredeyse 4.000 dolar düşerek, son iki haftanın en düşük seviyesi olan 60.315 dolara kadar geriledi.

Ether ETF’lerinde de Çıkışlar Yaşandı

Bitcoin ETF‘leri kadar olmasa da, ABD spot Ether ETF‘lerinde de çıkışlar görüldü. Grayscale’in Ethereum Trust‘ı 26,6 milyon dolarlık çıkışla başı çekerken, Fidelity Ethereum Trust 25 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: