Nvidia, Microsoft’u Geride Bıraktı: Yapay Zeka Yatırımları Hisseleri Zirveye Taşıdı

Nvidia hisseleri son bir ayda yüzde 25 değer kazandı. Şirket, yapay zeka yatırımlarının etkisiyle Microsoft'u geride bırakarak 3,2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Nvidia hisseleri, yapay zeka yatırımlarının etkisiyle son bir ayda yüzde 25 oranında değer kazandı. Bu artışla birlikte şirketin piyasa değeri 3,2 trilyon dolara ulaşarak, Microsoft’u geride bıraktı ve en değerli şirketler listesinde ikinci sıraya yükseldi.

Nvidia, Teknoloji Devlerini Geride Bıraktı

Nvidia hisseleri, teknoloji kazanç sezonu öncesinde rekor seviyelere yaklaştı. Meta, Microsoft ve Alphabet gibi dev şirketler, yapay zeka yatırımlarını artırarak bu süreçte Nvidia’yı destekledi. Ağustos sonu ve eylül başındaki kısa süreli düşüşün ardından Nvidia hisseleri hızla toparlandı ve 132,65 dolar seviyesinden kapandı. Şirketin hisseleri, haziran ayında kaydedilen 135,58 dolarlık kapanış rekoruna yaklaştı.

Nvidia, Microsoft’u Geride Bıraktı

Nvidia, piyasa değeri açısından Microsoft’u geçerek 3,2 trilyon dolarlık değeriyle ikinci sıraya yerleşti. Apple, 3,4 trilyon dolarlık piyasa değeriyle birinci sırada kalmaya devam ediyor. Yapay zeka patlamasıyla birlikte, Meta, OpenAI, Alphabet, Microsoft ve Oracle gibi dev teknoloji şirketleri, Nvidia’nın grafik işlem birimlerine (GPU) büyük yatırımlar yapıyor.

Nvidia’nın Yükselişi Devam Ediyor

Ağustos ayında açıklanan mali verilere göre, Nvidia’nın geliri bir önceki yıla göre yüzde 122 artarak 16,6 milyar dolara yükseldi. Şirket, mevcut çeyrek için beklentilerin üzerinde bir büyüme hedefi açıklarken, yeni Blackwell yapay zeka çipinin sevkiyatını artırmayı planlıyor.

Mizuho analistleri, Nvidia’nın yapay zeka eğitim ve çıkarım çiplerinde pazarın yüzde 95’ine hakim olduğunu belirtti. Ancak, Çin’e yönelik ihracat kısıtlamaları, Tayvan’daki jeopolitik gerilimler ve yapay zeka sunucu harcamalarındaki olası bir düşüşe de dikkat çekiyorlar.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: