Nişantaşı Üniversitesi’nden Ağaoğlu’na Dev Borç: 750 Milyon Liralık Skandal

Nişantaşı Üniversitesi, Maslak 1453'teki yerleşkesi için 20 milyon dolar mülkiyet bedelini ve 50 milyon lirayı aşan aidat borçlarını ödemediği iddiasıyla gündemde.

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal‘ın sahibi olduğu Nişantaşı Üniversitesi, Ağaoğlu Grup‘a ait Maslak 1453‘teki yerleşkesi için birikmiş borçlarını ödemediği iddialarıyla gündeme geldi. Üniversitenin 20 milyon dolar mülkiyet bedelini ve 50 milyon lirayı aşan aidat borçlarını ödemediği öne sürüldü.

50 Milyon Lirayı Aşan Aidat Borcu

Sarıyer Söz gazetesinin haberine göre, Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453’te hizmet vermeye başladığından bu yana aidat borçlarını ödemedi ve bu borçların toplamı 50 milyon lirayı aştı. Üniversite ile Ağaoğlu Grup arasında bu nedenle hukuki süreç başlatıldığı da öğrenildi.

20 Milyon Dolar Mülkiyet Bedeli de Ödenmedi

Üniversitenin kullandığı mülkün 20 milyon dolar değerindeki mülkiyet bedelinin de ödenmediği iddialar arasında. Maslak 1453 site yönetimi, Ali Ağaoğlu‘na ait Akdeniz İnşaat’ın üniversitenin elektrik ve diğer giderlerini karşıladığını belirtti.

700 Milyon Lirayı Aşan Borç Şaşkınlık Yarattı

Özel üniversite olan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilere fahiş harç ücretleri uygularken, 700 milyon lirayı aşan bu borcu ödememesi dikkat çekti. Maslak 1453 yönetimi bu iddiaları doğrularken, üniversite tarafı sessiz kalmayı tercih etti.

web sitesi uygulama / geliştirme: