Murdoch Ailesi ve Milyar Dolarlık Bölünme: James, 100 Milyon Dolarlık Talebi Reddetti

Robert Murdoch, Fox'un Disney'e satılmasının ardından 4 çocuğundan 100'er milyon dolar istedi, ancak oğlu James bu talebi reddetti. Ailedeki bölünme giderek büyüyor.

Medya patronu Robert Murdoch, Fox’un eğlence varlıklarının Disney’e satılmasının ardından 4 çocuğundan hatır için 100’er milyon dolar geri istedi. Bu talebi 3 çocuğu yerine getirirken, babasıyla sık sık anlaşmazlıklar yaşayan James Murdoch parayı vermeyi reddetti.

Satıştan 12 Milyar Dolar Kazanıldı

Fox’un satışından elde edilen 12 milyar dolar, çocuklar arasında bölünmek üzere dağıtılmıştı. Her ne kadar Robert Murdoch, öldükten sonra çocuklarının servetini alabilmesi için çabalasa da, en büyük oğlu Lachlan Murdoch‘a ayrı bir önem verdiği biliniyor. James ise ailede asi çocuk olarak tanımlanıyor.

Lachlan ve James’in Farklı Yolları

Lachlan Murdoch, şu anda Fox Corp’un yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olarak görev yapıyor. James ise, babasının politikalarına karşı durarak, 2020 yılında News Corp’un yönetim kurulundan istifa etti. Wall Street Journal, New York Post, The Sun ve The Times gibi yayınların çatı şirketi olan News Corp’taki görevinden ayrılan James, ailesiyle olan görüş farklılıkları nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı.

James Murdoch’un Eleştirileri

James Murdoch, babasının yayın politikasını sert sözlerle eleştirmesiyle biliniyor. The Independent ile yaptığı bir röportajda, “Yönetim kurulundaki konumumdan giderek daha fazla rahatsızlık duymaya başladım, çünkü bazı kararların nasıl alındığı konusundaki anlaşmazlıklar yaşadım,” diyerek, kendisini neden geri çektiğini açıklamıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: