Morgan Stanley: Türkiye’de Kasım Ayında Faiz İndirimi Olasılığı Düşük

Morgan Stanley, Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından Türkiye'de Kasım ayında faiz indirimi ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı. Banka, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 43,5'e yükseltti.

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Eylül enflasyon verileri sonrasında Kasım ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın (TCMB) faiz indirimi yapma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Banka, yıl sonu enflasyon tahminini de güncelleyerek yüzde 43,5‘e yükseltti.

Kasım Ayında Faiz İndirimi Beklenmiyor

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük, Eylül enflasyonunun TCMB’nin beklentilerinin üzerinde olduğunu ve Kasım ayında herhangi bir faiz indirimi olasılığının düşük göründüğünü söyledi. Banka, ücret ve fiyat artışlarındaki belirsizliklerin netleşmesinin ardından faiz indirimlerinin 2025 yılı başlarında başlamasını bekliyor.

Enflasyon Tahminleri Yükseltildi

TÜİK’in verilerine göre Eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 49,38 olarak gerçekleşti. Morgan Stanley, bu veriler doğrultusunda Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,4‘ten yüzde 43,5‘e çıkardı. 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 25,2 olarak korundu.

JPMorgan da Faiz İndirimi Beklentisini Öteledi

Bir diğer ABD’li yatırım bankası JPMorgan da, TCMB’nin Kasım ayında faiz indirimi yapma olasılığını düşük görerek, ilk faiz indiriminin Ocak 2025‘te gerçekleşmesini öngördüğünü açıkladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: