Merkez Bankası: Hanehalkı Enflasyon Beklentisi Yükseldi, Reel Sektör Geriledi

Merkez Bankası anketine göre, hanehalkının 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 73,1'e yükselirken, reel sektör beklentisi geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan “Sektörel Enflasyon Beklentileri” anketine göre, hanehalkının 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yükselirken, reel sektörün beklentileri geriledi. 2024 yılı Ağustos ayında yapılan ankete göre, piyasa katılımcılarının yıllık enflasyon beklentisi 1,3 puan azalarak yüzde 28,7 seviyesine, reel sektör beklentisi ise 1,2 puan azalarak yüzde 53,8 seviyesine geriledi. Buna karşılık, hanehalkının 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi 1,1 puan artarak yüzde 73,1 seviyesine yükseldi.

Enflasyon Beklentilerindeki Değişim

Ankete göre, hanehalkı, önümüzdeki 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 29,6 seviyesinde gerçekleşti. Bu durum, hanehalkının gelecekteki enflasyon beklentilerinde artışa işaret ederken, reel sektör ve piyasa katılımcılarının beklentilerinde ise düşüş gözlendi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: