Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Faiz Yüzde 50’de Sabit Tutuldu

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Enflasyona karşı sıkı para politikası devam ediyor.

Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bu, banka tarafından haziran ayından bu yana yürütülen sıkı para politikasının bir parçası olarak 6. kez faiz oranının aynı seviyede korunması anlamına geliyor.

Geçen yılki seçimlerin ardından, Merkez Bankası politika faizini 4 bin 150 baz puan artırarak sıkılaştırma adımları atmıştı. Ancak bu ayki karar metninde, daha önce yer alan “enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” ifadesine yer verilmedi.

Karar metninde, “Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşladığını ve enflasyonist baskıların azaldığını teyit ediyor” denildi. Merkez Bankası, ihtiyatlı duruşunu yineleyerek enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı kararlı bir tavır sergileyeceğini vurguladı.

Kredi ve mevduat piyasalarındaki gelişmelerin yakından izleneceği ve gerekirse makroihtiyati adımların atılacağı da belirtilirken, likidite koşullarının dikkatle takip edileceği ifade edildi. Para politikası kararlarının, enflasyonu yüzde 5 hedefine ulaştırmak amacıyla şekillendirileceği ve tüm araçların kullanılmaya devam edileceği vurgulandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: