Memur ve Emekliye 2025’te Ne Kadar Zam Yapılacak? 2 Aylık Enflasyon Farkı Netleşti

Ağustos ayı enflasyon verileriyle birlikte 2 aylık enflasyon farkı belli oldu. 2025'te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netleşiyor.

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda belirleyici olan 2 aylık enflasyon farkı merak konusu oldu. Yılda iki kez enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile maaşları güncellenen memur ve emekliler, 2025 Ocak ayında alacakları zammı şimdiden hesaplamaya başladı.

2 Aylık Enflasyon Farkı Ne Kadar Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Temmuz ayında enflasyon %3,32 olarak açıklandı. Ağustos ayı enflasyonu ise %2,47 olarak kaydedildi. Bu verilere göre, 2 aylık enflasyon farkı belirginleşti. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için %3,99 oranında bir enflasyon artışına daha ihtiyaç bulunuyor.

Memur ve Emekli Maaşları 2025’te Ne Kadar Artacak?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacaklar. Ağustos sonu itibarıyla bu fark %5,78 seviyesine ulaşmış durumda. Ancak net zam oranı, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kesinleşecek. Ocak 2025’te memur ve memur emeklileri, %15 oranında toplu sözleşme zammı da alacaklar.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: