Mars, Pringles Üreticisi Kellanova’yı 29 Milyar Dolara Satın Alıyor

Mars, Pringles ve Pop-Tarts gibi markalarıyla tanınan Kellanova'yı 29 milyar dolara satın aldı: 6 milyar dolarlık net borcunu da üstlenecek.

Pringles ve Pop-Tarts gibi popüler ürünlerle bilinen Kellanova şirketi, ABD’li gıda devi Mars tarafından 29 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alındı. Anlaşmanın tamamının nakit olarak gerçekleştiği ve Kellanova’nın hisse başına değerlemesinin 83,50 dolar olarak belirlendiği açıklandı. Şu anda Kellanova’nın bir hissesi 74,50 dolardan işlem görüyor.

Mars, 6 Milyar Dolarlık Net Borcu Üstlenecek

Financial Times‘ın haberine göre, bu yılın en büyük satın almalarından biri olarak değerlendirilen bu anlaşma kapsamında, Mars ayrıca Kellanova’nın 6 milyar dolarlık net borcunu da üstlenecek. Resmi duyurunun önümüzdeki 24 saat içinde yapılması bekleniyor.

Sektörde Yeni Bir Dalga Başlatabilir

Mars, yıllık 50 milyar doları aşan satışları ve 150 binden fazla çalışanıyla dünyanın en büyük aile şirketlerinden biri. Anlaşmanın ABD’nin rekabet gözlemcileri tarafından incelenmesi bekleniyor. Mars’ın Kellanova’yı satın alması antitröst engellerle karşılaşmazsa, bu satın almanın sektörde yeni bir birleşme ve satın alma dalgası başlatabileceği öngörülüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: