Maliye Sporcuların Gelirlerini Mercek Altına Aldı: 400 İsim İnceleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde eden sporcuların kayıt dışı gelirlerini inceleyerek 400 sporcunun 5 milyar liralık gelirini beyan etmediğini tespit etti. Sporcular izaha çağrılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde etmelerine rağmen gelirlerini eksik beyan eden sporcuları yakından incelemeye aldı. Farklı spor dallarından 1900 sporcu mercek altına alındı ve son 3 yılda yaklaşık 5 milyar liralık kayıt dışı gelir tespit edildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında bu sporcuların gelirlerini analiz etti. Yapılan incelemelerde, futbol, basketbol ve voleybol gibi spor dallarında faaliyet gösteren profesyonel sporcuların beyan dışı bıraktığı yüksek tutarlı ücret gelirlerine rastlandı.

400 Sporcu Beyan Dışında Kaldı

Gelir İdaresi’nin raporlarına göre, aralarında milyon dolarlık kontratlar imzalayan ünlü sporcuların da bulunduğu 400 sporcunun, son 3 yılda yaklaşık 5 milyar liralık gelirini beyan etmediği belirlendi. Ayrıca, 100 sporcu ise beyanname vermelerine rağmen ücret gelirlerini eksik bildirdi.

Sporculara İzah Çağrısı Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi’nin bu sporcuları izaha davet edeceğini ve eksik beyan edilen kazançlarını bildirmelerini isteyeceğini açıkladı. Şimşek, “İzaha davet kapsamında gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen sporculardan, ödenmeyen vergiler cezalı şekilde tahsil edilecek.” dedi.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Devam Ediyor

Bakan Şimşek, vergide adalet ve verimlilik ilkesi çerçevesinde kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmalarının süreceğini vurguladı. “Maliye olarak çok kazanan ancak düşük gelir beyan edenlerin kapısını çalmaya devam edeceğiz,” diyen Şimşek, gelirini gizleyenlerin denetim altına alınacağını belirtti. “Kayıt dışı olandan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: