Küresel Piyasalar ABD Enflasyon Verilerine Kitlendi

Küresel piyasalar ABD enflasyon verilerine odaklandı. Petrol fiyatları gerilerken ABD bankaları kredilerle ilgili olumsuz beklentilerle baskı altında.

Küresel piyasalar, ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine kilitlenmiş durumda. Bu veriler, Fed‘in önümüzdeki hafta vereceği kararlar açısından son kritik tabloyu sunacak. ABD’deki enflasyon verisi, piyasalar için büyük bir önem taşıyor, zira enflasyonun düşme ya da yükselme eğilimi, Fed’in faiz kararları üzerinde doğrudan etkili olacak. Özellikle Çin ekonomisinin zayıf görünümü ve petrol fiyatlarındaki düşüş de yatırımcıların dikkatle izlediği diğer konular arasında yer alıyor.

Brent Petrol Fiyatları Düşüyor

Salı günü brent ham petrolünün varil fiyatı, 2021’in sonlarından bu yana ilk kez 70 doların altına düştü. Bu düşüş, piyasalarda endişelere yol açsa da enflasyon üzerindeki baskıyı azaltacağı için merkez bankalarının işine yarayabileceği düşünülüyor. Columbia Üniversitesi Küresel Enerji Politikası Merkezi‘nden Christof Ruehl, petrol fiyatlarındaki bu gerilemenin, merkez bankaları açısından olumlu olduğunu belirtti.

ABD Bankalarında Baskı ve Düşüş

ABD bankacılık sektörü, kredilere yönelik olumsuz beklentiler nedeniyle kayıplar yaşıyor. Özellikle JPMorgan Chase & Co. hisseleri, yönetim kurulu başkanı Daniel Pinto’nun net faiz geliri tahminlerinin fazla iyimser olduğunu belirtmesinin ardından son dört yılın en sert düşüşünü yaşadı. Ayrıca, Ally Financial Inc. temerrüt oranlarının beklenenden daha fazla arttığını açıklayınca, şirketin hisseleri Mart 2020’den bu yana en sert düşüşle karşılaştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: