Kredi Kartı Limitini Düşürenlere Kötü Haber: Limitler Geri Yüklenemiyor

750 TL'lik "Savunma Sanayii Katkı Payı" düzenlemesi geri çekildi, ancak kredi kartı limitini düşürenler eski limitlerine geri dönmekte zorluk yaşıyor.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan herkesten 750 TL’lik “Savunma Sanayii Katkı Payı” kesilmesini öngören düzenleme, kamuoyundaki tepkilerin ardından geri çekildi. Ancak, bu süreçte limitini düşüren kredi kartı kullanıcıları beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.

Düzenleme Geri Çekildi, Limitler Düşürüldü

Düzenlemeden etkilenmemek için binlerce kredi kartı sahibi, limitlerini düşürmeyi tercih etti. Ancak, düzenleme geri çekildikten sonra, eski limitlerini yeniden yükseltmek isteyen müşteriler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından gönderilen yeni talimatlar nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Bankalar Limit Artışını Reddetti

Eski limitlerine dönmek isteyen kullanıcılar, yaptıkları başvurularda “Limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir” mesajı ile karşılaştı. Bankalar, BDDK’nın talimatları doğrultusunda eski limitleri geri yüklememeye karar verdi ve bu durum bankacılık sektöründe yeni bir krize neden oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: