Koç Holding Avrupa’da Kapanıyor, Afrika’da Yeni Fabrika Açıyor

Koç Holding, Polonya’daki Arçelik fabrikalarını kapattı. Avrupa’daki üretim dururken, Mısır’da yeni bir fabrika açıldı ve üretim Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’ya ihraç edilecek.

Koç Holding bünyesinde bulunan Arçelik, Polonya’daki üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde KAP’a yapılan açıklamada, Polonya’nın Lodz ve Wroclaw şehirlerindeki fabrikaların verimsizlik nedeniyle kapatılacağı belirtildi. Arçelik, Avrupa operasyonlarında hedeflenen sinerjilerin sağlanması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu.

Polonya’daki Tesislerin Kapatılması

Arçelik, Polonya Lodz’daki Çamaşır Kurutma Makinesi ve Pişirici Cihazlar İşletmesi ile Wroclaw’daki Buzdolabı İşletmesi‘nde 2025’in ilk yarısına kadar üretimi durdurma kararı aldı. Bu kararla birlikte Arçelik, Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırmayı hedefliyor.

Afrika’ya Açılım: Mısır’da Yeni Fabrika

Avrupa’da fabrikalarını kapatan Arçelik, Afrika’ya yönelerek Mısır’da yeni bir fabrika açtı. Kahire yakınlarındaki 10’uncu Ramazan Sanayi Bölgesi’nde 114 bin metrekarelik bir alana kurulan fabrika, Beko, Whirlpool, Ariston, Indesit ve Hitachi markaları için soğutucu, pişirici ürünler ve bulaşık makinesi üretecek.

Yıllık 1,5 milyon kapasiteye sahip olan bu fabrikada üretilen ürünlerin yüzde 60’ı Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’ya ihraç edilecek. Fabrikada 2000 kişi istihdam edilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: