Kanada’dan Çin’e Vergi Darbesi: Elektrikli Araçlara Yüzde 100 Vergi Geliyor

Kanada, Çin yapımı elektrikli araçlara yüzde 100, çelik ve alüminyuma yüzde 25 vergi getirmeyi planlıyor. Bu karar, Başbakan Trudeau tarafından kabine toplantısında açıklanabilir.

Kanada, Çin yapımı elektrikli araçlara, alüminyum ve çeliğe yeni gümrük vergileri uygulamayı planlıyor. Reuters‘in haberine göre, Kanada hükümeti elektrikli araçlara yüzde 100, çelik ve alüminyuma ise yüzde 25 vergi getirmeyi düşünüyor. Bloomberg‘ün haberine göreyse Başbakan Justin Trudeau‘nun bu kararı kabine toplantısında açıklaması bekleniyor.

Biden Yönetimi Yakından Takip Ediliyor

Büyük ölçüde ABD ile ticarete dayanan ihracata dayalı bir ekonomi olan Kanada, Biden yönetiminin Çin’in elektrikli araçlarına, bataryalarına, güneş pillerine, çeliğine ve diğer ürünlerine karşı çok daha yüksek bir gümrük duvarı örme hamlelerini yakından izliyor.

ABD’ye Entegre Olmuş Durumda

Kanada’nın otomotiv sektörü, en yakın komşusuyla büyük ölçüde entegre olmuş durumda. Geçen yıl 1,5 milyon adet olan hafif araç üretiminin büyük çoğunluğu ABD’ye ihraç ediliyor.

Trudeau Kabinesi Sert Bir Tavır Benimseyebilir

Trudeau kabinesinin en güçlü isimlerinden biri olan Maliye Bakanı Chrystia Freeland, Çin’in araç ihracatına karşı daha sert bir yaklaşım benimsenmesi ve ABD ile daha yakın bir ticaret müttefiki olunması gerektiğini savunan önemli isimlerden biri oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: