Kahve Endüstrisinde Değişim: Küresel Isınma Küçük Üreticileri Öne Çıkarıyor

Küresel ısınma, kahve tedarik zincirini zorlarken, dev kahve şirketleri küçük üretici ülkelere yöneliyor. Küçük üreticiler, geleceğin kahve endüstrisinde kilit rol oynayabilir

Küresel ısınma, kahve endüstrisinin ana tedarikçileri olan Brezilya ve Vietnam gibi ülkeleri risk altına sokuyor. Bu iki büyük kahve üreticisi, dünya genelinde kahve üretiminin yarısından fazlasını sağlıyor. Ancak, iklim değişikliğinin neden olduğu kötü hava koşulları bu ülkelerdeki üretimi olumsuz etkileyerek fiyatların artmasına yol açıyor. Bloomberg‘e göre, bu durum küçük üretici ülkeleri geleceğin anahtar oyuncuları haline getiriyor.

Kahve Devleri Küçük Üreticilere Yatırım Yapıyor

Kahve sektöründeki bu belirsizlik, Küba‘dan Ruanda‘ya kadar olan küçük üretici ülkelerdeki kahve yatırımlarına yeni bir ivme kazandırdı. Illycaffe SpA‘nın CEO’su Andrea Illy, iklim değişikliğinin kahve piyasası üzerindeki etkisinin küçümsenemeyeceğini belirterek, Brezilya ve Vietnam dışındaki tedarikçilere yönelmeye başladıklarını söyledi. Diğer yandan Starbucks, Peru, Ruanda ve Tanzanya‘daki üreticilere destek verirken, Lavazza SpA Küba’nın kaybolan kahve endüstrisini canlandırmak için uzun vadeli projelere imza atıyor.

Küçük Üreticilerin Rolü ve Yüksek Fiyatlar

Küçük üretici ülkeler, büyük tedarikçilere kıyasla ölçek ekonomilerinden yoksun olmalarına rağmen, kahve endüstrisinde artan bir role sahip oluyor. Covid-19 sonrası tüketicilerin daha seçici hale gelmesi, bu ülkelerde üretilen üst düzey kahvelere olan talebi artırıyor. Ancak, bu ülkelerdeki üretim maliyetlerinin yüksek olması, kahve fiyatlarının yakın zamanda düşmeyeceğine işaret ediyor. Irving Farm New York‘un kahve müdürü Jay Kling, küçük çiftçilerin üretim teşviklerini kaybetmemesi için kahve fiyatlarının uzun vadede yüksek kalmasını umduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: