Juventus ve Fiat’ın Sahibi Agnelli Ailesi’nde Yeni Skandal: 75 Milyon Euro’ya El Kondu

Agnelli Ailesi’nde yeni bir kriz patlak verdi. Mahkeme, Elkann kardeşlerin 75 milyon euroluk servetine el konulmasına karar verdi.

Dünya otomotiv devi Fiat ve futbol kulübü Juventus‘un sahibi olan Agnelli Ailesi, miras ve servet kavgasıyla bir kez daha gündemde. İtalya’da bir mahkeme, ailenin varislerinden John Elkann, Lapo Elkann ve Ginevra Elkann’ın yaklaşık 75 milyon euroluk servetine el konulmasına karar verdi. Mahkeme, kardeşlerin vergi kaçırmak amacıyla servetlerini gizlemekle suçlandığını belirtti.

Aile İtibarı Bir Darbe Daha Aldı

Agnelli Ailesi, uzun süredir miras kavgalarıyla gündemde yer alıyor. Fiat’ın kurucusu Gianni Agnelli’nin 2003’teki ölümünden sonra aile içindeki miras kavgası hız kazandı. Son yargı kararında, kardeşlerin kontrol ettiği Dicembre şirketinin değerinin 35 milyar euroyu aştığı tahmin ediliyor. Ancak el konulan 75 milyon euro, ailenin itibarına yeni bir darbe oldu.

Miras Kavgasının Arka Planı

Miras kavgası, Gianni Agnelli’nin ölümünden sonra kızı Margherita Agnelli’nin, çocuklarını servetine el koymakla suçlamasıyla başladı. Margherita, 1,2 milyar euro karşılığında Fiat’taki hissesinden vazgeçmişti, ancak ailenin servetinin bir kısmının kendisinden saklandığını iddia ederek dava açmıştı.

Lapo Elkann, o dönem annesi hakkında yaptığı açıklamada, “Aileyi ikiye böldü” diyerek gerilimi gözler önüne sermişti. 2004 yılında Margherita’nın annesi Marella Caracciolo, aile şirketi Dicembre’nin kontrolünü üç torununa devretti. Ancak Caracciolo’nun 2019’daki ölümüyle miras kavgası daha da büyüdü.

Vergi Kaçakçılığı İddiaları

İtalyan yargısının yürüttüğü soruşturmalarda, Elkann kardeşlerin milyonlarca euro değerindeki vergileri ödemekten kaçındıkları iddia ediliyor. Polisin ailenin bazı bilgisayarlarına el koyarak incelediği veriler, büyük miktarda vergi kaçırıldığını ortaya koydu. Ailenin avukatları ise bu vergilerin İtalya dışındaki mülklerle bağlantılı olduğunu ve İtalya yasalarına tabi olmadığını savunuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: