JPMorgan’dan Carry Trade Değerlendirmesi: Sarsıntı Sonlanıyor Mu?

Küresel carry trade pozisyonlarının yüzde 75’i çözüldü. JPMorgan’ın raporuna göre, carry getirisinin tamamen silindiği ve risk-ödül perspektifinin çekici olmadığı belirtiliyor.

Küresel piyasalarda son dönem yaşanan türbülansın başlıca sebeplerinden biri olan carry trade pozisyonlarındaki değişim dikkat çekiyor. JPMorgan‘ın son değerlendirmelerine göre, küresel carry trade pozisyonlarının yüzde 75’i çözüldü. Bu, piyasa aktörleri tarafından yakından izlenen önemli bir gelişme.

Carry Trade Pozisyonları ve Performans

JPMorgan stratejistleri Antonin Delair, Meera Chandan ve Kunj Padh yayımladıkları raporda, banka tarafından takip edilen carry sepetinin Mayıs ayındaki zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 10 gerilediğini belirtti. Ayrıca, bu yıl gerçekleşen carry getirisinin tamamen silindiği vurgulandı.Stratejistler, “Küresel carry pozisyonlarının yüzde 75’i çözülürken, zamanın G-10 carry pozisyonları için azalmakta olduğunu” ifade etti. Ancak, Ağustos ayındaki merkez bankaları takviminin hafif olması nedeniyle carry stratejisinde küçük bir toparlanma yaşanabileceği belirtildi. Yine de, küresel carry stratejisinin risk-ödül perspektifinde çekici olmadığı vurgulandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: