Jackson Hole’da Kovboy Şapkalı Merkez Bankası Başkanı: Fatih Karahan

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'de kovboy şapkasıyla çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD’de düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu kapsamında Fed Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi. Ancak Karahan’ın ABD temasları sırasında çekilen bir fotoğrafı, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve gündem haline geldi.

Görüşme, Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında gerçekleşti. Her yıl dünyanın önde gelen merkez bankacılarını ve finansal piyasa katılımcılarını bir araya getiren sempozyumda bu yıl “Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi” teması ele alındı.

Sempozyumun yapıldığı Jackson Hole, çiftçilik ve kovboy kültürüyle bilinen bir sınır kasabası. Bu nedenle TCMB Başkanı Fatih Karahan‘ın kovboy şapkası ve bandana ile çekilen bir fotoğrafı, sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük ilgi uyandırdı.

Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Ekonomist Şebnem Kalemli Özcan, sempozyumdan bazı kareleri sosyal medya hesabından paylaşarak Fed Kansas City şubesine teşekkür etti. Ancak Karahan’ın kovboy şapkası ve bandanalı pozu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Paylaşım, çeşitli tartışmalara yol açtıktan sonra, Şebnem Kalemli Özcan bu kareyi silerek Merkez Bankası Başkanı’nın yer almadığı bir gönderiyi paylaştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: