Jackson Hole Öncesi: Piyasaların Beklentileri ve Öngörüler

Jackson Hole Sempozyumu öncesi, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda kademeli bir sinyal vermesi bekleniyor. Piyasalar merakla bekliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu’nda yapacağı konuşmada, faiz indiriminin yakında başlayabileceğini ancak bu indirimin boyutu konusunda net bir sinyal vermemesi bekleniyor. Piyasalarda, Powell’ın bu yıl için fiyatlanan 100 baz puanlık indirimin altında kalacak bir mesaj vereceği tahmin ediliyor.

Powell’ın Konuşmasından Beklentiler

Bloomberg ABD Başekonomisti Anna Wong, Powell’ın konuşmasında faiz artışlarının etkili olduğunu ve oranların yeterince kısıtlayıcı olduğunu vurgulayacağını öngörüyor. Wong, Powell’ın “enflasyon düşerken ve işgücü piyasası normalleşirken, Fed’in yakın zamanda politika faizlerini düşürmesinin uygun olacağını” belirtebileceğini ifade etti.

Wong, Powell’ın 25 veya 50 baz puanlık bir indirime açık olduğunu, ancak bu indirimin kesin boyutu hakkında net bir sinyal vermesini beklemediğini söyledi. Eylül ayında 50 baz puanlık bir indirim yapılmasını baz senaryosu olarak belirtti.

Fed Yetkililerinden Kademeli Gevşeme Çağrısı

Interactive Brokers’tan Jose Torres ve Wolfe Research’ten Chris Senyek, Powell’ın para politikasında kademeli bir gevşeme sinyali vereceğini, ancak piyasanın beklediği gibi büyük bir indirim sinyali vermeyeceğini düşünüyor. NatAlliance Securities’den Andrew Brenner ise Fed’in Eylül ayında gevşemeye gideceğini, ancak 50 baz puanlık bir indirimin şu an için ihtimal dahilinde olmadığını belirtti.

Öte yandan, eski Pimco CEO’su ve Bloomberg Opinion yazarı Mohamed El-Erian, piyasaların bu yıl agresif bir faiz indirimi beklentisi konusunda abartılı olduğunu, Fed’in yıl sonuna kadar 75 baz puan indirim yapmasının daha gerçekçi bir senaryo olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: