İzlanda’da Salatalık Satışları TikTok Tarifi Nedeniyle Patladı

İzlanda’da TikTok'ta popüler olan salatalık tarifleri nedeniyle salatalık talebi patladı. TikTok fenomeni Logan Moffitt’in tarifleri, İzlanda’da kıtlık tartışmalarını ateşledi.

İzlanda’daki çiftçiler, TikTok’ta popüler olan bir tarifin ana malzemesi olan salatalık talebine yetişmekte zorlanıyor. Susam yağı, sarımsak, pirinç sirkesi ve acı biber yağı ile lezzetlendirilen ince rendelenmiş salatalık tarifi, sosyal medya platformunda viral hale geldi ve İzlanda’daki çiftçiler bu artan talebi karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Artan Talep ve Çiftçilerin Durumu

İzlanda’nın çiftçiler birliği olarak bilinen Bahçıvanlar Satış Şirketi (SGF), BBC’ye yaptığı açıklamada, tarifin beklenmedik şekilde popülerleşmesinin çiftçileri zora soktuğunu belirtti. SGF’nin pazarlama direktörü, arzın “bir hafta içinde” normale dönmesini umduğunu ifade etti. İzlanda’daki süpermarket zinciri Hagkaup, salatalık satışlarının iki kattan fazla arttığını açıkladı.

TikTok’ta ‘Salatalık Adam’ Fenomeni

Bu trendin arkasındaki isim, TikTok’ta ‘Salatalık adam’ olarak bilinen Logan Moffitt. Moffitt, 5,5 milyondan fazla takipçiye sahip ve Temmuz ayından bu yana neredeyse her gün farklı salatalık tarifleri paylaşıyor. İzlandalı kullanıcıların dikkatini çeken tarifinde, susam yağı ve pirinç sirkesi gibi malzemeler kullanıyor. Bazen tarifine krem peynir, avokado hatta somon füme de ekliyor.

Kıtlık Tartışmaları

‘Salatalık adam’ın internetteki popülerliği ne kadar büyük olsa da, İzlanda’daki uzmanlar TikTok’un bu kıtlığa etkisini küçümsemeye çalışıyor. Hagkaup yetkilileri, bu dönemde İzlanda’da salatalık kıtlığının yaygın olduğunu belirtti. Şirketin gıda ürünleri müdürü Vignir Birgisson, susam yağı ve bazı baharat malzemelerinde de satışların “iki katına çıktığını” söyledi ancak kıtlığın sadece TikTok trendine bağlanmaması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: