HSBC’den Yatırımcılara Çağrı: Türk Hisselerinde Alım Zamanı

HSBC, Türk borsasındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor ve Türkiye için olumlu tavsiyesini sürdürüyor. Döviz kuru etkisine dikkat çekiyor.

HSBC, gelişmekte olan piyasalara yönelik çeyreklik hisse analizinde Türkiye için olumlu tavsiyesini korudu. Banka, Türk hisse senedi piyasasında yaşanan son düşüşlerin, yatırımcılar için alım fırsatı sunduğunu belirtti. Türkiye için tavsiyesini ‘ağırlık üstü’ olarak devam ettiren HSBC, yerel piyasalardaki hareketlerin uzun vadeli kazançlar için uygun koşullar yarattığını vurguladı.

Türkiye, Güçlü Fırsatlar Sunuyor

HSBC‘nin 25 Eylül tarihli çeyreklik analizinde, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye, gelişmekte olan piyasalar arasında en güçlü yatırım fırsatlarına sahip ülkeler arasında gösterildi. Analistler, Türk hisse senedi piyasasının yaz dönemi boyunca yaşadığı küresel makro dalgalanmaların etkilerine dikkat çekerken, bu düşüşlerin yerel faktörlerden de kaynaklandığını ifade ettiler.

Reel Döviz Kuru Riskleri

HSBC analistleri, Türkiye’deki makro dengelenmenin büyük ölçüde daha sıkı bir para politikası ile sağlandığını ve bu durumun reel döviz kurunun değer kazanmasına neden olduğunu belirtti. Bu durumun hisse senedi piyasasında yeni riskler yaratabileceğini ifade eden analistler, yakın vadede reel döviz kuru dengesinde bir değişiklik beklemediklerini dile getirdi.

HSBC ayrıca, Türk lirası görünümünün olumlu olduğuna dikkat çekerek, para politikasındaki geçişin hisse senedi davranışları üzerinde pozitif etkiler yaratabileceğini vurguladı. Özellikle, döviz kurlarındaki istikrarın hisse senedi piyasasında olumlu bir dönüş yaratma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Alım Fırsatları ve Ucuz Değerlemeler

HSBC analistleri, son dönemdeki hisse senedi düşüşlerinin bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Likidite konusunda, daha sıkı yerel para politikalarının Türk hisse senetlerinin cazibesini azaltabileceğini savunan bazı görüşlerin aksine, HSBC analistleri bu durumun olası olmadığını düşündüklerini dile getirdiler.

Raporda, “Bize göre gelişen piyasalarda hisse senedi davranışlarını etkileyen en önemli değişken döviz kurudur. Para politikasının dövizdeki sürekli değer kaybını durdurmak için geleneksel yöntemlere dönüş yapması, hisse senetleri üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. Ayrıca, değerlemeler şu anda hem mutlak anlamda hem de geçmişe göre oldukça ucuz durumda” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: