Hepsiburada, Kazak Şirket Kaspi.kz’ye Satılıyor: 1,13 Milyar Dolarlık Anlaşma

Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı. Satın almanın 2025'te tamamlanması bekleniyor.

Kazakistan‘ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada‘nın sahibi olan D-Market‘in yüzde 65,41’ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı. Satış işlemi, Doğan ailesi üyeleriyle yapılan anlaşmanın ardından kamuoyuna duyuruldu.

Hisse Devrinin Ayrıntıları

17 Ekim 2024 tarihinde, Kaspi.kz, Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.‘nin yüzde 65,4’ünü temsil eden A ve B sınıfı hisselerin devri için bir sözleşme imzaladı. Anlaşmanın ardından, ödemenin iki taksitte yapılacağı belirtildi. İlk olarak 600 milyon dolar, anlaşmanın kapanışında, kalan 526,9 milyon dolar ise kapanışın ardından altı ay içinde ödenecek.

İşlem Ne Zaman Tamamlanacak?

Satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025’in ilk yarısında sonuçlanması bekleniyor. Hepsiburada‘nın NASDAQ borsasında işlem gören hisseleri, 17 Ekim’de 2,2 dolardan kapanmıştı ve şirketin piyasa değeri 707 milyon dolar olarak hesaplanmıştı.

Kaspi.kz CEO’su ve Hanzade Doğan’dan Açıklamalar

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, anlaşmanın iki ülke arasındaki KOBİ’ler ve girişimciler için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti. Lomtadze, her iki şirketin de markalarını ve organizasyon yapılarını koruyacağını, e-ticaret ve dijital hizmetleri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Kaspi ile yapılan anlaşmanın Hepsiburada‘nın potansiyelini ortaya çıkaracağını ve iki şirketin ortaklığı sayesinde yenilikçi çözümlerle müşteri memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: