Goldman Sachs’ta İşten Çıkarmalar Kapıda: Yüzlerce Çalışan Etkilenecek

ABD'li bankacılık devi Goldman Sachs, düşük performans gösterdiği düşünülen çalışanları işten çıkarma sürecine hazırlanıyor. Süreç birkaç hafta içinde başlayacak.

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs, düşük performans gösteren çalışanları hedef alarak yüzlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu işten çıkarmalar, şirketin yıllık gözden geçirme sürecinin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Banka, önümüzdeki birkaç hafta içinde bu süreci başlatacak ve işten çıkarmaların tamamlanması birkaç ay sürebilir.

Goldman Sachs, haziran ayı sonunda dünya çapında 44 bin 400 çalışanı bulunuyordu. Şirket, pandemi döneminde ara verdiği yıllık stratejik kaynak değerlendirmesini 2022 yılında yeniden başlattı. Bu süreç, genellikle sonbaharda gerçekleştirilen yıllık performans değerlendirmeleri ile bankanın yüzlerce çalışanını işten çıkarmasına neden olabiliyor.

Goldman Sachs sözcüsü Tony Fratto, “Yıllık yetenek değerlendirmelerimiz normal, standart ve alışılmış bir süreçtir. Ancak bunun dışında dikkat çekici bir durum yok” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: