Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne Veda Ederek 27.6 Milyon Euro Kaybetti

Galatasaray, Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı ve 27.6 milyon euro değerinde büyük bir maddi kayıp yaşadı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında sahasında Young Boys ile karşılaştı. Maç, 1-0 Young Boys üstünlüğüyle sona erdi ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Maçın tek golü 87. dakikada Virginius’tan geldi. Fernando Muslera, gol sonrası rakibine yaptığı hareket nedeniyle direkt kırmızı kart gördü. İlk maçı da 3-2 kaybeden Galatasaray, bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

Kaçan Büyük Gelir

Galatasaray, Young Boys‘a elenerek büyük bir gelirden mahrum kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım ücreti 18 milyon 620 bin euro olarak belirlenmişti. Ayrıca, yayın gelirlerinden 9 milyon euro kazanacaktı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak 8 maçta, galibiyet başına 2.1 milyon euro, beraberlik içinse 700 bin euro ödül verilmekteydi. Ancak Galatasaray, bu büyük fırsatı kaçırarak, en az 27.6 milyon euro (1 milyar 50 milyon TL) geliri kasasına koyamamış oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: