Financial Times: İngiliz Dev Şirketlerin CEO’ları Yılda 5 Milyon Sterlin Kazanıyor

FTSE 100 endeksindeki İngiliz dev şirketlerin CEO’ları yılda ortalama 5 milyon sterlin kazanıyor. AstraZeneca CEO'su Sir Pascal Soriot, 16.9 milyon sterlin ile zirvede.

Financial Times’ın FTSE 100 Endeksi kapsamındaki İngiliz dev şirketlerin CEO’ları yılda ortalama 5 milyon sterlin kazanıyor. En yüksek ücreti AstraZeneca CEO’su Sir Pascal Soriot alırken, Rolls-Royce’un başındaki Tufan Erginbilgiç dördüncü sırada yer alıyor.

Maaşlar Zirvede: 16.9 Milyon Sterlinle Pascal Soriot Lider

Geçtiğimiz yıl FTSE 100 CEO’larının maaşları ortalama 560 bin sterlin artarak 5 milyon sterline ulaştı. AstraZeneca CEO’su Sir Pascal Soriot, 16.9 milyon sterlinlik ücretiyle listenin zirvesinde yer alıyor. Relx ve BAE Systems başkanları da 13 milyon sterlinden fazla maaş alıyor.

Cinsiyet Uçurumu Devam Ediyor

Kadın yöneticilerin sayısı az ve ücretleri erkek meslektaşlarının gerisinde kalıyor. GSK CEO’su Dame Emma Walmsley, 12.7 milyon sterlinle en yüksek ücret alan kadın yönetici. Ancak genel müdürleri kadın olan şirketlerin ortalama ücreti 2.7 milyon sterlinin altında kalırken, erkekler için bu rakam 4.2 milyon sterlinin üzerinde.

Gelir Eşitsizliği ve Tepkiler

FTSE 100’ün medyan yöneticisi, tam zamanlı çalışan medyan İngiliz işçisinin 120 katı ücret alıyor. High Pay Centre direktörü Luke Hildyard, bu uçurumu işçilerin karar alma süreçlerine düşük katılımı ve yatırımcı çıkarlarını önceliklendiren iş kültürüne bağlıyor. İngiltere’nin yeni İşçi Partisi hükümeti, sendikaların tanınmasını kolaylaştırma ve işçilerin haklarını iyileştirme sözü veriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: