Financial Times: Erdoğan, Wall Street Devleriyle Yatırım Görüşmesi Yapacak

Financial Times’a göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin önde gelen 20 Fortune 100 şirketi yöneticisiyle 23 Eylül’de bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek. Amaç, Türkiye’ye yatırım çekmek.

Financial Times tarafından bildirilen habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin önde gelen iş dünyası liderleriyle yatırım görüşmeleri için New York’ta bir araya gelmeye hazırlanıyor. Erdoğan, yatırımcıları Türkiye piyasalarına geri çekmek amacıyla 23 Eylül’de Fortune 100 listesindeki 20 ABD şirketi yöneticisiyle bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacak.

Dev Şirketlerle Yatırım Zirvesi

Toplantıların organizatörü Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) olurken, planlar hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre Erdoğan ve heyeti, BM Genel Kurulu ile aynı hafta düzenlenecek olan bu etkinliklerde ABD’li yatırımcı ve şirket yöneticileriyle bir araya gelecek. Katılımcı listesinde Wall Street’in önde gelen bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs’tan üst düzey yöneticiler de bulunuyor.

Türk Yatırım Konferansı ve Yan Etkinlikler

Goldman Sachs, ertesi gün alt Manhattan’daki merkezinde, Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan‘ın konuşmalarının yer alacağı bir Türk Yatırım Konferansına ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikte İstanbul’da listelenen Türk şirketlerinin de yatırımcılarla buluşması planlanıyor.

Ayrıca, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Citigroup ve TAİK tarafından düzenlenen farklı görüşmelerde yer alacak.

Haberde belirtilen bilgilere göre, JPMorgan, Goldman Sachs ve Citi bu konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: