Ferko İnşaat Patronuna Torunundan 100 Bin Liralık Nafaka Davası: “Geçinemiyorum”

Ferko İnşaat'ın patronu Ferit Meriçten'in torunu Lara Meriçten, dedesi ve babasına karşı 100 bin lira yardım nafakası talebinde bulundu. Dava 15 Ekim'de görülecek.

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından Ferko İnşaat‘ın patronu Ferit Meriçten‘in torunu Lara Meriçten, dedesi ve babasına karşı açtığı davada 100 bin liralık yardım nafakası talebinde bulundu. İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi’nde açılan davada, Lara Meriçten, dedesinin yüz milyonlarca dolar değerinde 150 mülk sahibi olduğunu belirterek “geçinemiyorum” dedi.

Ekonomik Şiddet İddiası

Dilekçede, Lara Meriçten’in babası Özgür Meriçten ve dedesi Ferit Meriçten’in kendisine “ekonomik şiddet” uyguladığı iddia edildi. Dilekçede, Ferko İnşaat‘ın inşa ettiği gökdelenler, AVM’ler ve lüks otellerin yanı sıra dedesinin sahip olduğu birçok mülkün yüz milyonlarca dolar değerinde olduğu belirtildi.

Savunma: Davacı Kötü Niyetli

Dede Ferit Meriçten’in avukatları, davanın kötü niyetli açıldığını belirterek, Lara Meriçten’in eğitim masraflarını babasının karşıladığını ve annesinin de varlıklı olduğunu vurguladı. Savunmada, “Anneannesinin mal varlığı varken neden dedesine ve babasına dava açtı?” şeklinde bir ifade kullanıldı.

Annesine Aylık 40 Bin Lira Nafaka

Savunma dilekçesinde, Lara’nın annesi Aslı Nemli‘ye her ay düzenli olarak 40 bin TL nafaka ödendiği ve nafaka borcunun bulunmadığı bilgisine de yer verildi.

Mahkeme 15 Ekim’de Görülecek

Mahkeme, ön inceleme duruşmasının 15 Ekim‘de yapılmasına karar verdi.

web sitesi uygulama / geliştirme: