Fed Yetkilisi Alberto Musalem: “Faiz İndirimi İçin Zaman Yaklaşıyor”

St. Louis Fed Başkanı Musalem, enflasyonun Fed'in hedeflerine yaklaştığını belirterek, Eylül ayında gerçekleşecek toplantıda faiz indirimini destekleyen yetkililer arasına katıldı.

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, yaptığı açıklamada, faiz indirimi için uygun zamanın yaklaştığını belirtti.

St. Louis Fed Başkanı Musalem, Louisville‘de yaptığı konuşmada, enflasyonun Fed‘in yüzde 2’lik hedefine yaklaştığını belirtti. Musalem, işgücü piyasasının artık enflasyon için bir risk teşkil etmediğini vurguladı ve Fed’in iki ana görevinde de risklerin daha dengeli göründüğünü ifade etti. Bu değerlendirmesiyle, Fed’in gelecek toplantılara yaklaşırken orta derecede kısıtlayıcı politikaya yönelik düzenlemenin uygun olabileceği zamanın yaklaştığını söyledi.

Musalem Faiz İndirimi Desteğini Açıkladı

Musalem, 17-18 Eylül’de gerçekleşecek Fed toplantısında faiz indirimini destekleyen yetkililer arasına katıldığını belirtti. Dün açıklanan veriler, Temmuz ayında yıllık enflasyonun yavaşladığını göstermişti ve piyasalar, gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını fiyatlıyor. Fed, geçen ay yaptığı toplantıda faiz oranlarını sabit tutmuş ancak indirimin yakın olduğuna dair sinyal vermişti. Fed Başkanı Jerome Powell da Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığına işaret etmişti.

Erken Faiz İndirimi Uyarısı

Musalem, çok erken veya çok fazla faiz indiriminin riskler yaratabileceğini ve bunun ekonomik maliyetinin yüksek olacağını vurguladı. Ekonomik görünümün sağlıklı olduğunu belirten Musalem, ABD ekonomisinin yılın kalanında yüzde 1,5-2 civarında büyümesini beklediğini ifade etti.

Nisan ayında görevine başlayan ve Bölgesel bir Fed Bankası‘nın başına getirilen ilk Hispanik olan Musalem, ekonomik değerlendirmeleriyle dikkat çekiyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: