Faiz İndirimi Destekleniyor: Fed Üyelerinden İstihdam Uyarısı

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, işgücü piyasasındaki yavaşlama ve enflasyondaki düşüşün birden fazla faiz indirimi için zemin oluşturduğunu belirtti.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD’de işgücü piyasası ve enflasyon verilerinin, Fed’in yakın zamanda faiz indirimlerine başlamasını haklı çıkaracağını söyledi. Goolsbee, ekonomik verilerin birden fazla faiz indirimi için uygun zemin oluşturduğunu belirtti.

Goolsbee: “Faiz İndirimi İçin Zemin Oluşuyor”

Perşembe günü MarketWatch‘a verdiği röportajda, Austan Goolsbee, enflasyonun “çok kayda değer” bir şekilde yavaşladığını, ancak işsizlik oranının daha hızlı yükseldiğini ifade etti. Goolsbee, bu verilerin, yalnızca yakın gelecekte faizlerin indirileceğini değil, aynı zamanda önümüzdeki 12 ay içinde birden fazla faiz indiriminin gerçekleşeceğini öngördü.

Daly: “İşgücü Piyasasındaki Zayıflama Hoş Karşılanmaz”

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de temmuz ayı istihdam raporunun işgücü piyasasında belirgin bir zayıflamaya işaret etmediğini söyledi. Ancak Daly, daha fazla yavaşlamanın hoş karşılanmayacağını belirtti. Daly, “Bu sıkılaştırma döngüsü sona erdi ve yakında faiz indirimlerine geçeceğiz” dedi. Faizlerin ne kadar hızlı indirileceğini ise henüz bilmediklerini ekledi.

Paulson: “Faiz İndirimi İçin Fazla Beklediler”

Hedge fonu milyarderi John Paulson, Fed’in gevşeme döngüsüne başlamak için çok fazla beklediğini ifade etti. Paulson, faiz oranlarının 2025 sonuna kadar %2,5’e kadar düşebileceğini tahmin etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: