Evcil Hayvanların Ölümüne Yol Açan Samsung Ocakları Geri Çağrıldı

Samsung, yangın riski nedeniyle 1,1 milyon elektrikli ocağı geri çağırdı. Bu karar, 40 kişinin yaralanması ve 7 evcil hayvanın ölümüne neden olan yangınların ardından alındı.

ABD’nin Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu, Samsung markalı elektrikli ocaklarla ilgili önemli bir geri çağırma kararı aldı. 2013 yılından bu yana satılan ve yanlışlıkla açılarak yangınlara neden olan 1,1 milyondan fazla Samsung elektrikli ocak geri çağrılıyor. Bu karar, en az 40 kişinin yaralanmasına ve 7 evcil hayvanın ölümüne yol açan 250 yangın vakasının ardından alındı.

Yangın Tehlikesi Nedeniyle Geri Çağırma

Komisyonun açıklamasına göre, bu yangınlardan sekiz tanesi tıbbi müdahale gerektirdi ve 18 olayda kapsamlı maddi hasar meydana geldi. Olayların ardından, Samsung, kazara yangın çıkarma riskini en aza indirmek için müşterilere ücretsiz düğme kilitleri veya kapaklar sağlayacağını duyurdu.

Düğmelere Kazara Temas Yangın Çıkarıyor

Samsung sözcüsü Christopher Langlois, tüketicilerin ocak düğmeleriyle kazara temas riskine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Langlois, düğme kilitleri ve kapaklar ile ilgili ücretsiz hizmetlerden yararlanmak için tüketicilerin Samsung ile iletişime geçmelerini önerdi. Düğme kilitleri, düğmelerin kapalı kalmasını sağlarken, düğme kapakları ocağın bas-çevir mekanizmasını kapatarak çalıştırılmasını engelliyor.

PETA’dan Samsung’a Destek

Hayvan hakları örgütü PETA, Samsung‘un bu geri çağırma kararını destekledi. PETA sözcüsü Catie Cryar, geri çağırma kararının hayvanlar ve tüketiciler için doğru bir adım olduğunu belirterek, etkilenen herkesi uygun kilitleri veya kapakları hemen talep etmeye çağırdı.

Geçmişteki Geri Çağırmalar

Bu geri çağırma, Samsung‘un ilk büyük geri çağırması değil. 2016 yılında batarya yangınları nedeniyle 2 milyondan fazla telefon geri çağrılmıştı. Ayrıca, 2022 yılında yangın tehlikesi nedeniyle yarım milyondan fazla çamaşır makinesi geri çağırıldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: